Αν η σοκολάτα ζεσταθεί περισσότερο από ό,τι πρέπει καθώς τη λιώνουμε, θα σφίξει και θα σβολιάσει.
Μην ανησυχείτε... Πρόκειται για ένα πρόβλημα που διορθώνεται. Η σοκολάτα μπορεί να επανέλθει, αλλά μετά θα είναι κατάλληλη μόνο για να ενσωματωθεί σε κάποια ζύμη που θα ψηθεί, όπως για παράδειγμα σε ένα κέικ .
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε την υφή της λιωμένης σοκολάτας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Παρατηρώντας την όψη και την υφή της σοκολάτας, διαπιστώνουμε πως έχει σβολιάσει.
-
Προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
-
Παρατηρούμε την όψη της σοκολάτας που θα πρέπει πλέον να είναι πάλι γυαλιστερή και με την κατάλληλη υφή.