Πολέντα με καπονάτα Πολέντα με καπονάτα

Πολέντα με καπονάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (12 votes)

INGREDIENTS

Για την πολέντα

  • 150 γρ. γάλα
  • 450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 140 γρ. πολέντα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για την καπονάτα

  • 15  γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ
  • 65  γρ. ντομάτα ψητή
  • 110 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 45  γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
  • 20  γρ. ελιές καλαμών, φιλέτο
  • 20  γρ. κάππαρη
  • 15 γρ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
  • 2 γρ. τσάιβς
  • Αλάτι

DIRECTIONS

Για την πολέντα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε μεμβράνη  και ρολάρουμε, σφίγγοντας  τις δύο άκρες ώστε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την καπονάτα

Σε  ένα μπολ,  μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι  την μελιτζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μελιτζάνα με την ψητή πιπεριά ,το καραμελωμένο κρεμμύδι ,τη ψητή ντομάτα , τις ελιές , την κρέμα βαλσάμικο και το τσάιβς. Αλατίζουμε αν χρειαστεί.

Για την πολέντα

  • 150 γρ. γάλα
  • 450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 140 γρ. πολέντα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για την καπονάτα

  • 15  γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ
  • 65  γρ. ντομάτα ψητή
  • 110 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 45  γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
  • 20  γρ. ελιές καλαμών, φιλέτο
  • 20  γρ. κάππαρη
  • 15 γρ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
  • 2 γρ. τσάιβς
  • Αλάτι

Για την πολέντα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε μεμβράνη  και ρολάρουμε, σφίγγοντας  τις δύο άκρες ώστε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την καπονάτα

Σε  ένα μπολ,  μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι  την μελιτζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μελιτζάνα με την ψητή πιπεριά ,το καραμελωμένο κρεμμύδι ,τη ψητή ντομάτα , τις ελιές , την κρέμα βαλσάμικο και το τσάιβς. Αλατίζουμε αν χρειαστεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner