Σαλάτα ρόκα με φράουλες, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ φράουλα

Σαλάτα ρόκα με φράουλες, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ φράουλα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (25 votes)

INGREDIENTS

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • νερό
  • ζάχαρη

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα  
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.  

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε  τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. 

 

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • νερό
  • ζάχαρη

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα  
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.  

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε  τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. 

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner