Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια

Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (119 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

  • 15 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ.γάλα

Για το πιάτο

  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 45 γρ.   ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 125 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 300γρ. γάλα
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατίσουμε καλά, μόλις ροδίσει , προσθέτουμε το μισό βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε το κοτόπουλο.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Προσθέτουμε τα τυριά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμύδι, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών σ'ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ισιώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα η επιφάνεια, 20 λεπτά περίπου. 

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

  • 15 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ.γάλα

Για το πιάτο

  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 45 γρ.   ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 125 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 300γρ. γάλα
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατίσουμε καλά, μόλις ροδίσει , προσθέτουμε το μισό βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε το κοτόπουλο.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Προσθέτουμε τα τυριά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμύδι, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών σ'ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ισιώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα η επιφάνεια, 20 λεπτά περίπου. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner