Τηγανητό κοτόπουλο- Korean Style Τηγανητό κοτόπουλο- Korean Style

Τηγανητό κοτόπουλο- Korean Style

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (12 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • σάλτσα Korean style
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα Korean style

  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ξύδι λευκό
  • 70 γρ. σόγια
  • 25 γρ. πάστα gochujang
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 160 γρ. μέλι
  • 50 γρ. πίνατς, καβουρδισμένα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα μέχρι περίπου τη μέση του ύψους της και το ζεσταίνουμε στους 180°C.
Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Με μία τσιμπίδα σηκώνουμε τις φτερούγες, τινάζουμε μέσα στο μπολ το περίσσιο κορν φλάουρ και τις βυθίζουμε μέσα στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε μέχρι οι φτερούγες να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να γίνει η κρούστα τους τραγανή και να είναι μαγειρεμένες στο εσωτερικό τους. Αφαιρούμε με μία αράχνη πάνω σε ένα ταψί με σχαράκι και τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Αν επιθυμούμε ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα τηγανίζουμε ακόμα μία φορά τις φτερούγες.
Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα οι φτερούγες από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα Korean style

Προθερμαίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και προσθέτουμε το ξύδι και τη σόγια. Μόλις έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε την πάστα gochujang, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μέλι, βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο αποτέλεσμα και προσθέτουμε τα πίνατς.
Αν η σάλτσα μας πήξει υπερβολικά αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.

Για το πιάτο

  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • σάλτσα Korean style
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα Korean style

  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ξύδι λευκό
  • 70 γρ. σόγια
  • 25 γρ. πάστα gochujang
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 160 γρ. μέλι
  • 50 γρ. πίνατς, καβουρδισμένα

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα μέχρι περίπου τη μέση του ύψους της και το ζεσταίνουμε στους 180°C.
Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Με μία τσιμπίδα σηκώνουμε τις φτερούγες, τινάζουμε μέσα στο μπολ το περίσσιο κορν φλάουρ και τις βυθίζουμε μέσα στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε μέχρι οι φτερούγες να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να γίνει η κρούστα τους τραγανή και να είναι μαγειρεμένες στο εσωτερικό τους. Αφαιρούμε με μία αράχνη πάνω σε ένα ταψί με σχαράκι και τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Αν επιθυμούμε ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα τηγανίζουμε ακόμα μία φορά τις φτερούγες.
Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα οι φτερούγες από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα Korean style

Προθερμαίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και προσθέτουμε το ξύδι και τη σόγια. Μόλις έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε την πάστα gochujang, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μέλι, βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο αποτέλεσμα και προσθέτουμε τα πίνατς.
Αν η σάλτσα μας πήξει υπερβολικά αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner