Πουρές αρακά

Πουρές αρακά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (86 votes)

INGREDIENTS

Για τον πουρέ αρακά

400 γρ. αρακάς, φρέσκος
100 γρ. νερό
60 γρ. βούτυρο
10 γρ. χυμός λεμονιού
μαϊντανός , ψιλοκομμένος
δυόσμος, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για τον πουρέ αρακά

Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά .Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Για τον πουρέ αρακά

400 γρ. αρακάς, φρέσκος
100 γρ. νερό
60 γρ. βούτυρο
10 γρ. χυμός λεμονιού
μαϊντανός , ψιλοκομμένος
δυόσμος, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τον πουρέ αρακά

Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά .Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner