Γίγαντες φουρνιστοί με πιπεριές Γίγαντες φουρνιστοί με πιπεριές

Γίγαντες φουρνιστοί με πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (80 votes)

INGREDIENTS

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 25 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 75 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σύγκλινο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 3 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. πελτές ντομάτας
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 175 γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε πλάγιες φέτες (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το σύγκλινο, τις πιπεριές  και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.

Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, και τους γίγαντες, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε τους γίγαντες και το μείγμα των λαχανικών σ’ ένα ταψί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140°C μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες (τουλάχιστον 3 ώρες), ανακατεύοντας πού και πού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 25 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 75 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σύγκλινο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 3 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. πελτές ντομάτας
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 175 γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε πλάγιες φέτες (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το σύγκλινο, τις πιπεριές  και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.

Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, και τους γίγαντες, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε τους γίγαντες και το μείγμα των λαχανικών σ’ ένα ταψί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140°C μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες (τουλάχιστον 3 ώρες), ανακατεύοντας πού και πού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner