Μοσχάτο

Μοσχάτο

Προέλευση & Καλλιέργεια
Υπό το όνομα "Μοσχάτο", συγκαταλέγεται μια πολύ μεγάλη οικογένεια σταφυλιών. Η συγκεκριμένη ποικιλία του Muscat λοιπόν έχει αρκετές υπό - ποικιλίες (πχ. Petits Grains, Αλεξανδρείας, Αμβούργου και Ottonel), οι οποίες και καλλιεργούνται σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Αρώματα
Πλούσια και ξεχωριστά! Κοινό στοιχείο των διάφορων υπο-ποικιλιών στη μύτη, είναι ένα μοναδικό, αναγνωρίσιμο άρωμα σταφυλής το οποίο συμπληρώνεται με νότες από άνθη πορτοκαλιού, σταφίδα, toffee, ακόμα και χριστουγεννιάτικη γέμιση (Australian Muscat Liqueur).

Στόμα
Μπορεί να πρόκειται για γλυκό ή ξηρό κρασί, με αναλόγως διαφορετικά στοιχεία στο στόμα. Ωστόσο, κοινό στοιχείο των οίνων που παράγονται από Muscat είναι η φινέτσα, ο γεμάτος χαρακτήρας, οι υψηλοί βαθμοί και η μέτρια οξύτητα.

Γενικές πληροφορίες
Είναι κυρίως διάσημο για τα γλυκά κρασιά που δίνει, τα περισσότερα από τα οποία παράγονται σε χώρες με ζεστό κλίμα. Από Muscat παράγονται επίσης αφρώδη κρασιά, ιδιαίτερα στην περιοχή Asti της Ιταλίας και ξηρά κρασιά στην Αλσατία.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner