Επιφάνεια Κοπής

Επιφάνεια Κοπής

Μια από τις βασικότερες εστίες μόλυνσης στην κουζίνα είναι οι επιφάνειες κοπής.

Καλό θα είναι να προτιμάμε πλαστικές επιφάνειες, γιατί μαζεύουν λιγότερους μικροοργανισμούς από τις ξύλινες.

Οι επιφάνειες κοπής πρέπει να πλένονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και ιδίως πριν ή μετά τη διαχείριση ωμών κρεάτων ή ψαριών. Αν, για παράδειγμα, κόβουμε λαχανικά και μετά θέλουμε να κόψουμε κρέας, θα πρέπει να πλύνουμε και να απολυμάνουμε την επιφάνεια κοπής, να κόψουμε το κρέας και να επαναλάβουμε τη διαδικασία πλυσίματος πριν κάνουμε την επόμενη δουλειά.

Γενικός κανόνας είναι ότι δεν κάνουμε ποτέ μια δουλειά στα υπολείμματα μιας άλλης.

Στις επαγγελματικές κουζίνες έχουμε το λιγότερο 7 διαφορετικές επιφάνειες κοπής που ξεχωρίζουν μεταξύ τους από το χρώμα. Το κάθε χρώμα επιφάνειας κοπής χρησιμοποιείται για διαφορετική κατηγορία τροφίμων, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να μολύνει το ένα τρόφιμο το άλλο. Αυτή είναι μια εξαιρετική πρακτική που μπορούμε να εφαρμόσουμε και για τα καθημερινά μας μαγειρέματα στο σπίτι.

Αυτό που συνιστώ λοιπόν είναι να διατηρείτε στην κουζίνα σας τρεις διαφορετικές επιφάνειες κοπής :
• μία για ωμά ψάρια και κρέατα,
• μία για τα λαχανικά
• και μία για τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Δεν έχει σημασία ποιο χρώμα θα έχει η καθεμία, αρκεί να θυμάστε σε ποια κατηγορία τροφίμων ανήκει το κάθε χρώμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner