ΣΑΒΟΡΟ

ΣΑΒΟΡΟ

Πικάντικη σάλτσα που αποτελείται από ελαιόλαδο, ξίδι, δεντρολίβανο, αλεύρι, σκόρδο, ενίοτε σταφίδες και άλλα μυρωδικά. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνονται τηγανητά ψάρια και συναντάται σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Είναι μια παλιά μέθοδος συντήρησης του ψαριού την εποχή που δεν υπήρχαν ηλεκτρικά ψυγεία. Το ξίδι, που αποτελεί τη βάση του σαβόρο, ήταν το συντηρητικό, ενώ το δεντρολίβανο είχε απολυμαντικές ιδιότητες. Στη σάλτσα αυτή διατηρούνταν τα ψάρια για περίπου 1 εβδομάδα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner