ΟΞΥ

ΟΞΥ

Ουσία που έχει pH μικρότερο από 7 μονάδες. Τα οξέα έχουν όξινη γεύση και υπάρχουν φυσικά σε αρκετά τρόφιμα, όπως σε φρούτα, στο ξίδι ή το κρασί. Η χρήση τους στη μαγειρική είναι πολύ σημαντική, καθώς κατά κύριο λόγο προσδίδουν γευστική ισορροπία και ενδιαφέρον στα φαγητά. Επίσης είναι χρήσιμα και για την ιδιότητά τους να διασπούν συνδετικό ιστό και τα κυτταρικά τοιχώματα, αλλάζοντας έτσι την υφή των τροφίμων προς το καλύτερο.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER