ΑΜΙΟΥΖ ΓΚΕΛ (amuse-gueule)

ΑΜΙΟΥΖ ΓΚΕΛ (amuse-gueule)

Γαλλικός όρος που σημαίνει «ορεκτικό».

Πρόκειται για μια μικρή ποσότητα κάποιας εκλεκτής λιχουδιάς, που απολαμβάνουν οι συνδαιτυμόνες στην αρχή ενός γεύματος σαν προσφορά από το εστιατόριο ή τον σεφ. 

Το amuse-gueule είναι μια γεύση καλωσορίσματος που καταναλώνεται σε μια-δυο μπουκιές. Δεν ανήκει στην κατηγορία των ορεκτικών ενός μενού, ούτε μπορεί κανείς να το παραγγείλει. Αποτελεί απλά ένα μικρό κέρασμα που προϊδεάζει για το γεύμα που θα ακολουθήσει και συνήθως συστήνει κατά κάποιο τρόπο τη φιλοσοφία του σεφ και του εστιατορίου στον πελάτη που το δοκιμάζει. 

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER