ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Άνταμ Κοντοβάς - Kobra style of cooking

Είδος μαθήματος
On Demand

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Άνταμ Κοντοβάς

Σε αυτό το σεμινάριο, ο  ταλαντούχος σεφ Ανταμ Κοντοβάς μοιράζεται μαζί μας το δικό του πρωτότυπο , ιδιοσυγκρασιακό μαγειρικό στυλ και τη φιλοσοφία του εστιατορίου KOBRA  αναφέροντας χαρακτηριστικά “είναι μια ευκαιρία για μένα να δείξω επίσης μια άλλη πτυχή της μαγειρικής μου ταυτότητας και που θέλει την “υψηλή” γαστρονομία να μπορεί να ξεχωρίζει σε όλες τις περιστάσεις, τα επίπεδα και για όλα βαλάντια αρκεί να δώσεις προσοχή, σκέψη και να είσαι αφοσιωμένος για να προσφέρεις ένα καινοτόμο, νόστιμο και ειλικρινές φαγητό”.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες


Συνταγές & Τεχνικές


Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Αλμυρό κανελέ με φουα-γκρά, τριαντάφυλλο και μυρωδικά
  • Χταπόδι – corndog, κέτσαπ απο άγουρες ντομάτες, βανίλιες σε ζύμωση
  • Παλαμίδα με σταφύλια σε ζύμωση,  αρακά, ηλιόσπορο και πίκλες
  • Το γλυκό της Κόμπρας, γλυκό ψωμί, ψητό κότζι, καρύδα, γύρη

 

Οι τεχνικές  που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Πικλάρισμα
  • Ζύμωση
  • Φιλετάρισμα ψαριού
  • Μαγείρεμα σε κένο αέρος
  • Μύκητας κότζι

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ανταμ Κοντοβάς γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1985, αποφοίτησε από τη Σχολή Μαγειρικής με άριστα και στη  συνέχεια εργάστηκε σαν μαθητής στην ‘’Γιορτή Μπαξεβάνη’’.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο εστιατόριο 2Mazi, κοντά σε έναν από τους πιο σημαντικούς  Έλληνες Chef, τον Γιάννη Μπαξεβάνη.  Δοκιμάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό, εργάστηκε  ως sous chef στο  James Joyce Irish Pub & Restaurant

Νιώθοντας την ανάγκη να εξελίξει τον εαυτό του, εργάστηκε  στο βραβευμένο εστιατόριο "Danu at the Brehon" στην Ιρλανδία, όπου πολύ γρήγορα κατάφερε να προαχθεί σε chef de partie.  

Μετά το πέρασμα δύο χρόνων επέστρεψε στην  Ελλάδα και στο πολυβραβευμένο Amanzoe, μαγειρεύοντας για μερικούς από τους πιο  πολυσυζητημένους VIPS του κόσμου. Με την επιστροφή του στην Αθήνα ακολούθησε το  Premiere του Intercontinental  Hotel. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα chef de cuisine, συνέβαλε  ενεργά στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και  στη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο.

Το 2015, ανέλαβε την πρώτη του κουζίνα ως head chef. Ηταν μία εξαιρετική χρονιά στην οποία  απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FNL, καθώς και το Βραβείο  Ελληνικής Κουζίνας.  Την ίδια χρονιά, ψηφίστηκε από το περιοδικό Athens Voice ως μέλος της dream team των νέων Ελλήνων Chef.

Το 2016, η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τα ψάρια και τα  θαλασσινά τον  οδήγησε στις Βρυξέλλες και πιο συγκεκριμένα στο Sea Grill, βραβευμένο με 2  αστέρια Michelin, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του. Από το 2017-2019 ανέλαβε το βραβευμένο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη με μεγάλη επιτυχία που τους χάρισε το βραβείο Ελληνικής κουζίνας και  ένα αστέρι από το FnL guide.

Το Νοέμβριο του 2018, ταξίδεψε στο Όσλο της Νορβηγίας όπου εργάστηκε  ως stagiaire  στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo».

Από την άνοιξη του 2019 ανέλαβε ως  Executive Chef το boutique hotel Astarte Suites στη Σαντορίνη συμβάλλοντας ενεργά στην  ανάδειξή του ως γαστρονομικού προορισμού για το νησί.

Σήμερα, θα τον βρούμε στο εστιατόριο KOBRA.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner