ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποιοί είμαστε

Μεγάλωσα γοητευμένος από τις διηγήσεις του πατέρα μου για τα εστιατόριά του στην Αμερική. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που σαν έφηβο με έκανε να θέλω να μαγειρεύω ή κάποια άλλη παρέμβαση έπαιξε το ρόλο της, αλλά η γοητεία δεν έφυγε ποτέ από το πίσω μέρος του μυαλού. Αφήνοντας πίσω τις σπουδές στη μηχανολογία για να ασχοληθώ με τη μαγειρική, γνώριζα πολύ καλά πως κάποτε θα είχα ένα δικό μου εστιατόριο. Ήταν Μάιος του 1996.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα βρήκα τον Παναγιώτη, το μικρό μου αδελφό, να ψάχνει για δουλειά. Μόλις είχε τελειώσει μια τουριστική σχολή, αλλά η υπερκινητικότητά του τον καθιστούσε αδύνατο να δουλέψει σε ένα γραφείο. Απάντησε σε μια αγγελία για σερβιτόρος. Θυμάμαι πως σαν τον πήρα από τη συνέντευξη, του είπα πως αν ακολουθούσε αυτό το επάγγελμα ίσως στο μέλλον να μπορούσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πετύχουμε κάτι μαζί. Δεν αποκρίθηκε, αλλά ήξερα πως συμφώνησε.

Σχεδόν 8 χρόνια μετά και αφού είχαμε ήδη αρχίσει με τον Παναγιώτη να ψάχνουμε για χώρο να ανοίξουμε το εστιατόριό μας, κάποιος μαγαζάτορας από την πιάτσα του Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι ανέφερε πως η τράπεζα στην Πλατεία Ελευθερωτών 8 φεύγει και το ακίνητο μένει κενό. Μεγάλο ακίνητο και μεγάλη επένδυση, ζόρικα θα τα φέρναμε βόλτα οι δυο μας.

Έτσι γεννήθηκε το Ψωμί & Αλάτι, ένα ελληνικό εστιατόριο βγαλμένο από τα όνειρα τριών νέων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες, περνώντας οι ίδιοι καλά, κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Αυτοί είμαστε εμείς!

Ανοίγουμε το σπίτι μας και σας καλοδεχόμαστε!

 

Που είμαστε

Το Ψωμί & Αλάτι βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Χαλανδρίου, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου (Πλατεία Ελευθερωτών 8), η οποία αυτήν την περίοδο μόλις έχει ανακαινιστεί και πεζοδρομηθεί και έχει εξελιχθεί σε μία όαση πρασίνου και χαλάρωσης στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Με εύκολη πρόσβαση από τη Λ. Κηφισίας, τη Λ. Μεσογείων και την Αττική Οδό, το Ψωμί & Αλάτι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το μεσημεριανό σας διάλειμμα,  το επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο, τη διασκέδαση με φίλους μετά τη δουλειά, ή την ξεκούραση  μετά από μία βόλτα για ψώνια στην αγορά Χαλανδρίου. Εύκολο παρκινγκ στο υπαίθριο πάρκινγκ της οδού 25ης  Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου γωνία.

 

Βραβεύσεις

To "Ψωμί & Αλάτι" έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβείο Gourmet.

Πιο συγκεκριμένα, του έχουν απονεμηθεί :

  • 1ο Βραβείο Gourmet στην Κατηγορία Bistrot από την Ελευθεροτυπία για το 2009
  • Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα για το 2012.
     

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης