Σαλάτα ρόκα, με ψητή μοτσαρέλα τυλιγμένη σε προσούτο

Σαλάτα ρόκα, με ψητή μοτσαρέλα τυλιγμένη σε προσούτο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 60 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 180 γρ. ρόκα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ζουλιέν
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο

  • 150 γρ. ξύδι βαλσάμικο 
  • 30 γρ. μέλι
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 600 γρ. ελαιόλαδο
  • Νερό, αν χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα με τις φέτες προσούτο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν "φάκελο" σχετικά σφικτό και να καλύψουμε όλες τις πλευρές της.

Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απο όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ' ένα σκεύος και την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, τη βινεγκρέτ βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση.

Τη σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσάμικο.

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στο κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ ,αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 60 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 180 γρ. ρόκα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ζουλιέν
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο

  • 150 γρ. ξύδι βαλσάμικο 
  • 30 γρ. μέλι
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 600 γρ. ελαιόλαδο
  • Νερό, αν χρειαστεί

Για τη σαλάτα

Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα με τις φέτες προσούτο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν "φάκελο" σχετικά σφικτό και να καλύψουμε όλες τις πλευρές της.

Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απο όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ' ένα σκεύος και την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, τη βινεγκρέτ βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση.

Τη σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσάμικο.

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στο κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ ,αραιώνουμε με νερό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER