ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα με τις φέτες προσούτο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν "φάκελο" σχετικά σφικτό και να καλύψουμε όλες τις πλευρές της.

Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απο όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ' ένα σκεύος και την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, τη βινεγκρέτ βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση.

Τη σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσάμικο.

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στο κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ ,αραιώνουμε με νερό.

Σαλάτα ρόκα, με ψητή μοτσαρέλα τυλιγμένη σε προσούτο

Average: 4.8 (22 ψήφοι)
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα
    • 25 γρ. ελαιόλαδο
    • 250 γρ. μοτσαρέλα
    • 60 γρ. προσούτο, σε φέτες
    • 180 γρ. ρόκα
    • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ζουλιέν
    • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
    • 80 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
    • κρέμα μπαλσάμικο
    • αλάτι
    • πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο
    • 150 γρ. ξύδι βαλσάμικο 
    • 30 γρ. μέλι
    • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
    • 600 γρ. ελαιόλαδο
    • Νερό, αν χρειαστεί

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Είδος ιταλικής ομελέτας που φτιάχνεται με... Διαβάστε περισσότερα
Μονοετές, ποώδες κηπευτικό φυτό με μεγάλα πράσινα... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης