Τομάτες και ψητές κόκκινες πιπεριές με βασιλικό και πίτες φουρνιστές με κατσικίσιο τυρί και σκόρδο

Τομάτες και ψητές κόκκινες πιπεριές με βασιλικό και πίτες φουρνιστές με κατσικίσιο τυρί και σκόρδο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την σαλάτα

  • 500 γρ. τομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές
  • 10 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 20 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 1 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. πίτα-κατσικίσιο
  • αλάτι

Για την πίτα-κατσικίσιο

  • 2 τεμ. πίτα (90 γραμμαρίων)
  • 5 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. φέτα
  • 25 γρ. ανθότυρο
  • 25 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε με τις φουρνισμένες πίτες.

Για την πίτα-κατσικίσιο

Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αναμιγνύουμε τα τρία τυριά, το σκορδόλαδο και το θυμάρι, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μίγμα των τυριών στις δύο πίτες, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Για την σαλάτα

  • 500 γρ. τομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές
  • 10 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 20 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 1 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. πίτα-κατσικίσιο
  • αλάτι

Για την πίτα-κατσικίσιο

  • 2 τεμ. πίτα (90 γραμμαρίων)
  • 5 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. φέτα
  • 25 γρ. ανθότυρο
  • 25 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε με τις φουρνισμένες πίτες.

Για την πίτα-κατσικίσιο

Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αναμιγνύουμε τα τρία τυριά, το σκορδόλαδο και το θυμάρι, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μίγμα των τυριών στις δύο πίτες, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER