ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.

Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Σαλάτα ρόκα, παντζάρι, φινόκιο και βινεγκρέτ πορτοκάλι

Average: 4.2 (23 ψήφοι)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα
    • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
    • 150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες
    • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες
    • 80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα
    • 120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
    • βασιλικό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
    • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
    • 170 γρ. ηλιέλαιο
    • 170 γρ. ελαιόλαδο
    • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
    • αλάτι

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Προέλευση Ερυθρή, ιταλική ποικιλία που κατάγεται... Διαβάστε περισσότερα
Μαγειρικό βότανο με έντονο άρωμα που προέρχεται... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης