ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.

Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Σαλάτα ρόκα, παντζάρι, φινόκιο και βινεγκρέτ πορτοκάλι

Average: 4.2 (25 ψήφοι)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα
    • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
    • 150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες
    • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες
    • 80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα
    • 120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
    • βασιλικό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
    • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
    • 170 γρ. ηλιέλαιο
    • 170 γρ. ελαιόλαδο
    • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
    • αλάτι

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Το κατάλληλο σκεύος για να μαγειρέψουμε ριζότο... Διαβάστε περισσότερα
Πηχτή σάλτσα που προκύπτει από το μαγείρεμα και... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης