ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αλμυρό κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά.

Αλμυρό κέϊκ με πολέντα, καπνιστό τσένταρ και παρμεζάνα

Average: 4.1 (25 ψήφοι)
ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11 Χ 32 ΕΚ. Η 18 ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

  • Για το αλμυρό κέικ
    • 120 γρ.  αλεύρι
    • 120 γρ. πολέντα
    • 20 γρ.  μπέϊκιν πάουντερ
    • 2 γρ. αλάτι
    • 45 γρ. ζάχαρη
    • 280 γρ. ξινόγαλο
    • 100 γρ. γάλα
    • 2 αβγά
    • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 100 γρ. τσένταρ καπνιστό
    • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης