ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αλμυρό κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά.

Αλμυρό κέϊκ με πολέντα, καπνιστό τσένταρ και παρμεζάνα

Average: 4.1 (24 ψήφοι)
ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11 Χ 32 ΕΚ. Η 18 ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

  • Για το αλμυρό κέικ
    • 120 γρ.  αλεύρι
    • 120 γρ. πολέντα
    • 20 γρ.  μπέϊκιν πάουντερ
    • 2 γρ. αλάτι
    • 45 γρ. ζάχαρη
    • 280 γρ. ξινόγαλο
    • 100 γρ. γάλα
    • 2 αβγά
    • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 100 γρ. τσένταρ καπνιστό
    • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Η λέξη σημαίνει κεραμίδι. Ένα λεπτό μπισκότο που... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης