Αλμυρό κέικ με τυρί τσένταρ και παρμεζάνα Αλμυρό κέικ με τυρί τσένταρ και παρμεζάνα

Αλμυρό κέικ με τυρί τσένταρ και παρμεζάνα

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11 Χ 32 ΕΚ. ή 18 ΜΙΚΡΑ ΚΕΪΚ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα*
  • 100 γρ. αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ (απλό ή καπνιστό)
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
  •  
  • *Στο βίντεο, δεν συμπεριλαμβάνεται στην καρτέλα υλικών, αλλά χρησιμοποιείται κατά την εκτέλεση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε τη μισή παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα*
  • 100 γρ. αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ (απλό ή καπνιστό)
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
  •  
  • *Στο βίντεο, δεν συμπεριλαμβάνεται στην καρτέλα υλικών, αλλά χρησιμοποιείται κατά την εκτέλεση.

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε τη μισή παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER