Αλμυρό κέϊκ με πολέντα, καπνιστό τσένταρ και παρμεζάνα

Αλμυρό κέϊκ με πολέντα, καπνιστό τσένταρ και παρμεζάνα

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11 Χ 32 ΕΚ. ή 18 ΜΙΚΡΑ ΚΕΪΚ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (26 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το αλμυρό κέικ

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ καπνιστό
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αλμυρό κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά.

Για το αλμυρό κέικ

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ καπνιστό
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

Για το αλμυρό κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER