Για να μείνει το κρέας ζουμερό και να κρατήσει τους χυμούς του, πρέπει πράγματι πρώτα να το «θωρακίζουμε»;

Για να μείνει το κρέας ζουμερό και να κρατήσει τους χυμούς του, πρέπει πράγματι πρώτα να το «θωρακίζουμε»;

«Θωρακίζω» ένα τρόφιμο σημαίνει του δίνω χρώμα, σοτάροντάς το στο τηγάνι. Για χρόνια, υπήρχε η αντίληψη ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, με το θωράκισμα, το κρέας αποκτούσε μια «προστατευτική μεμβράνη» γύρω του, η οποία εμπόδιζε τα υγρά του να βγουν και διατηρούσε τους χυμούς του εσωτερικά, με αποτέλεσμα να μένει ζουμερό. Πρόκειται όμως για έναν ακόμα μύθο. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει.

Η διαδικασία του θωρακίσματος είναι καλό να γίνεται αλλά για άλλους λόγους. Θωρακίζουμε για να κερδίσουμε περισσότερη γεύση και όχι για να κρατήσουμε το κρέας ζουμερό. Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα ζουμερό αποτέλεσμα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε και να εφαρμόσουμε τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος και  να τηρήσουμε τον σωστό χρόνο ψησίματος

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER