Πουρές λαχανικών: Τι καθορίζει την πυκνότητα και την υφή του;

Πουρές λαχανικών: Τι καθορίζει την πυκνότητα και την υφή του;

Στον πουρέ λαχανικών,  η υφή και η πυκνότητα καθορίζεται από:

Το σωστό μαγείρεμα του λαχανικού.

Τον τρόπο αλέσματος:  Σε αντίθεση με τις πατάτες, εδώ η τεχνολογία μας βοηθά και επιτάσσει τα μπλέντερ να πάρουν φωτιά. Το πόσο καλά θα αλεστεί ένα λαχανικό έχει άμεση επίπτωση στην υφή του.

Το πέρασμα από ψιλή σήτα: Αυτή η διαδικασία αφαιρεί τις ίνες και βελτιώνει κατά πολύ την υφή του πουρέ.

Την χρήση κάποιου υγρού: Έχει τον τελικό λόγο στην πυκνότητα και κατά συνέπεια εν μέρει και στην υφή του πουρέ λαχανικών. Η πυκνότητα βέβαια είναι θέμα γούστου και χρήσης του πουρέ. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην υψηλή γαστρονομία η τάση τα τελευταία χρόνια πηγαίνει προς πιο αραιούς πουρέδες, που αγγίζουν τα όρια της σάλτσας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner