ΓΛΥΚΑ

Πώς θα καταλάβουμε ότι το βούτυρο ή η μαργαρίνη βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου;.

Σε πολλές συνταγές χρειαζόμαστε μαλακωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή αλλιώς βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν τα υλικά αυτά είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστά, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα της συνταγής.

Οι παρακάτω ενδείξεις μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι το βούτυρο ή η μαργαρίνη βρίσκονται στην κατάλληλη θερμοκρασία:

  • Μπορούμε να λυγίσουμε το κομμάτι με τα δάχτυλά μας.
  • Όταν πιέζουμε την επιφάνεια με το δάχτυλό μας, υποχωρεί χωρίς να παραμορφώνεται. 
  • Δεν υπάρχει λιωμένο υλικό εξωτερικά.

Instagram @yiannislucacos

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό.
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης