Σαλάτα: Βασικές συμβουλές επιτυχίας

Σαλάτα: Βασικές συμβουλές επιτυχίας

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να φτιάξουμε μια σαλάτα με επιτυχία, είναι :

Η Χρήση φρέσκων υλικών: Επειδή στις σαλάτες το μαγείρεμα είναι περιορισμένο, δεν μπορούμε να «κρύψουμε» τα μέτρια υλικά. Επίσης αν τα υλικά είναι μαγειρεμένα, θα πρέπει (ανάλογα με το είδος τους βέβαια) να χρησιμοποιούνται και να καταναλώνονται άμεσα.


Η Βινεγκρέτ με μέτρο: Η κατάλληλη ποσότητα είναι αυτή που θα μας δώσει την επιθυμητή γευστική ένταση χωρίς να φορτώσει τη σαλάτα μας με λιπαρά. Συνήθως αρκεί να δούμε τα σαλατικά να αποκτούν μια ελαφριά γυαλάδα. Εικόνες με… λιμνούλες λαδιού (όπως στην αγαπημένη μας χωριάτικη) αποτελούν εξαίρεση και καλό είναι να παραμείνουν εκεί. Τα παραπάνω ισχύουν σε μεγαλύτερο βαθμό για σαλάτες που έχουν ως κύριο συστατικό τα φυλλώδη λαχανικά.


Το Μαρινάρισμα και η σωστή θερμοκρασία: Μερικές σαλάτες (π.χ. με όσπρια, ζυμαρικά και λαχανικά) πρέπει να φτιαχτούν και να μαριναριστούν για κάποιο χρονικό διάστημα (από λίγες ώρες έως και μία ημέρα) πριν από το σερβίρισμα. Αν συντηρήσουμε μια τέτοια σαλάτα στο ψυγείο, καλό είναι πριν τη σερβίρουμε να την αφήσουμε για λίγη ώρα έξω από την ψύξη, ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.


Ο Χρόνος προετοιμασίας: Διαφέρει ανάλογα με το είδος της σαλάτας. Αν προετοιμαστούν πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που θα σερβιριστούν, οι σαλάτες με φυλλώδη λαχανικά καταστρέφονται. Το οξύ της βινεγκρέτ μαραίνει τα σαλατικά και τα καθιστά άχρηστα. Έτσι λοιπόν, για να έχουμε μια σωστή σαλάτα από φυλλώδη λαχανικά, προετοιμάζουμε όλα τα συστατικά από πριν και τα αναμειγνύουμε την τελευταία στιγμή πριν από το σερβίρισμα. Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί το λάχανο και κάποιες παρασκευές όπως το coleslaw, όπου το μαρινάρισμα είναι επιθυμητό να γίνεται από πριν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner