H σωστή οργάνωση της κουζίνας μας, προτού ξεκινήσουμε το μαγείρεμα

H σωστή οργάνωση της κουζίνας μας, προτού ξεκινήσουμε το μαγείρεμα

Η οργάνωση κουζίνας, η ακρίβεια και η σωστή προετοιμασία των υλικών είναι η αρχή ενός επιτυχημένου μαγειρέματος.

Θα πρέπει λοιπόν προτού ξεκινήσουμε το μαγείρεμα να συγκεντρώσουμε όλα τα σκεύη που θα χρειαστούμε, να πλύνουμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε και να μετρήσουμε την ποσότητα των υλικών μας βάσει της συνταγής που πρόκειται να φτιάξουμε.

Πιο αναλυτικά:

• Συγκεντρώνουμε τα εργαλεία και σκεύη
Συγκεντρώνουμε όλα τα εργαλεία και σκεύη που θα χρειαστούμε , ώστε να μην τα ψάχνουμε την κρίσιμη ώρα του μαγειρέματος. Ελέγχουμε επίσης αν τα μεγέθη των σκευών είναι κατάλληλα για την ποσότητα του φαγητού που θα μαγειρέψουμε. Όλοι οι καλοί σεφ του κόσμου οργανώνουν την κουζίνα τους με αυτό τον τρόπο.

 

• Συγκεντρώνουμε τα υλικά
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά και τα προετοιμάζουμε με τον τρόπο που απαιτεί η συνταγή. Όταν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε, θα πρέπει όλα τα υλικά της συνταγής να είναι τακτοποιημένα και έτοιμα να χρησιμοποιηθούν. Αυτός ο τρόπος μας επιτρέπει να συγκεντρωθούμε στις λεπτομέρειες και στα βήματα της συνταγής χωρίς άγχος και πανικό.

 

• Πλένουμε
Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά με άφθονο νερό πριν από το μαγείρεμα. Προσοχή, το ίδιο ισχύει και για φρούτα ή λαχανικά που θα καθαριστούν από τον εξωτερικό φλοιό τους, όπως για παράδειγμα το πορτοκάλι ή το καρότο. Είναι προτιμότερο το πλύσιμο να γίνεται σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό, ώστε να βυθίσουμε τα λαχανικά μέσα στο νερό και να τα τρίψουμε καλά με τα χέρια μας ή με ένα μαλακό βουρτσάκι. Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

 

• Ζυγίζουμε
Ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την ποσότητα των υλικών είναι το ζύγισμα. Οι ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας είναι πλέον πολύ προσιτές οικονομικά και εξυπηρετούν. Η συμβουλή μου είναι να ζυγίζουμε τα πάντα, στερεά και υγρά, καθώς είναι η ευκολότερη, γρηγορότερη και ακριβέστερη μέθοδος.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner