Είδη μαρέγκας

Είδη μαρέγκας

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι μαρέγκας: η κοινή ή γαλλική, η ελβετική και η ιταλική μαρέγκα.

Η γαλλική μαρέγκα είναι η απλούστερη στην παρασκευή της, αλλά και η πιο ασταθής. Φτιάχνεται χτυπώντας ασπράδια με ζάχαρη και χρησιμοποιείται κυρίως σε μείγματα που πρόκειται να μαγειρευτούν όπως κέικ, ή για ψημένες βάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα γλυκά. Καθώς περιέχει ωμά αυγά, δεν θα πρέπει να καταναλώνεται ωμή.

Η ελβετική είναι πιο σταθερή και βασική της διαφορά είναι πως το μείγμα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη ζεσταίνεται πριν χτυπηθεί. Χρησιμοποιείται ψημένη ή και ωμή σε μους, κρέμες και γεμίσεις.

Τέλος η ιταλική μαρέγκα είναι η πιο σταθερή από τις τρεις. Η βασική της διαφορά είναι πως φτιάχνεται με ζάχαρη που έχει γίνει σιρόπι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Οι χρήσεις της είναι παρόμοιες με της ελβετικής.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER