ΣΑΛΤΣΑ ΨΑΡΙΟΥ (FISH SAUCE)

ΣΑΛΤΣΑ ΨΑΡΙΟΥ (FISH SAUCE)

Η σάλτσα ψαριού (fish sauce) είναι ένα υγρό καρύκευμα παρασκευασμένο από ψάρια (συνήθως αντζούγιες) ή κριλ (είδος μικρής γαρίδας σαν τη Συμιακή)  που έχουν επικαλυφθεί με αλάτι και έχουν υποστεί ζύμωση για έως και δύο χρόνια.

Η πρώτη καταγεγραμμένη παρεμφερής τεχνική αυτής της σάλτσας έχει αναφορές μεταξύ του 4ου και 3ου αιώνα π.Χ. από τους Αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι ζύμωναν περισσεύματα ψαριών, που ονομάστηκαν γάρος.

Χρησιμοποιείται ως βασικό καρύκευμα αλλά και ως βάση για σάλτσες στην κουζίνα της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ασίας, προσδίδοντας μια αλμυρή γεύση umami στα πιάτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner