WORCESTERSHIRE

WORCESTERSHIRE

Λεπτόρευστη, πικάντικη σάλτσα , με σκούρο καφέ χρώμα και καταγωγή από την Αγγλία.

Πρόκειται για μια σάλτσα που βρίσκει κανείς έτοιμη στο εμπόριο. Παρασκευάζεται από σόγια σος, ξύδι, διάφορες γλυκαντικές ουσίες, αποξηραμένη αντζούγια, ταμάρινθο, κρεμμύδι, σκόρδο και μείγμα από μπαχαρικά και μυρωδικά.

Πρωτοφτιάχτηκε το 1837 στο Worcester της Αγγλίας από δύο φαρμακοποιούς, τον John Wheeley Lea και τον William Henry Perrins, οι οποίοι ήταν οι ιδρυτές της εταιρείας «Lea & Perrins». Από τότε φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο και η ακριβής συνταγή της πρωτότυπης, εμπορικής σάλτσας παραμένει φυσικά μυστική.

Χρησιμοποιείται κυρίως σε σούπες, κρέας, μαγειρευτά και σάλτσες. Επίσης σε ψάρι, σε πολλά ινδικά και κινέζικα φαγητά, σε σαλάτες αλλά και σε κοκτέιλ !

Διατίθεται επίσης και λευκή Worcestershire, αν και όχι τόσο διαδεδομένη. Το επιπλέον στοιχείο στα συστατικά της είναι το λευκό κρασί.  Έχει πιο ήπια γεύση από την «κλασσική» εκδοχή της σάλτσας και ταιριάζει περισσότερο σε πιάτα με κοτόπουλο, ψάρι και άλλα τρόφιμα με ήπια γεύση.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner