ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

Εκλεκτό έδεσμα που παράγεται αποκλειστικά από τα αυγά του κεφάλου, γνωστά και ως μπάφας. Αλιεύεται στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού. Αυγοτάραχο παράγεται επίσης και σε άλλες μεσογειακές χώρες, όπως στη Σαρδηνία και στον Εύξεινο Πόντο. Η αλιεία και όλη η διαδικασία παραγωγής αρχίζει τον Αύγουστο και τελειώνει τον Οκτώβριο. Φέρει περίβλημα από φυσικό κερί μέλισσας για να διατηρείται αναλλοίωτη η πλούσια γεύση του. Είναι ακριβό προϊόν, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά. Τρώγεται σκέτο, με λεμόνι, επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή με ζυμαρικά.

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης