Πώς να φιλετάρουμε ένα επίπεδο ψάρι

Πώς να φιλετάρουμε ένα επίπεδο ψάρι
  1. Κάνουμε με το μαχαίρι μια εγκοπή στο τελείωμα του σώματος του ψαριού, εκεί που αρχίζει η ουρά.

    step
  2. Βάζουμε αρκετό αλάτι στα δάχτυλά μας, ώστε να μην γλιστρά το δέρμα του ψαριού και το πιάνουμε καλά.

    step
  3. Κρατώντας με το άλλο χέρι την ουρά του ψαριού για αντίσταση, αρχίζουμε να τραβάμε την πέτσα προς τα επάνω.

    step
  4. Συνεχίζουμε το τράβηγμα, ώστε να αποκολληθεί εντελώς η πέτσα από το ψάρι.

    step
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά.

    step
  6. Με ένα ψαλίδι κουζίνας, αφαιρούμε τα μικρά κόκκαλα που βρίσκονται περιμετρικά του ψαριού.

    step
  7. Φιλετάρουμε τα φιλέτα ένα προς ένα, δουλεύοντας με ένα εύκαμπτο μαχαίρι ξεκοκκαλίσματος.

    step
  8. Προσέχουμε να κάνουμε μικρές και σταθερές κινήσεις πάντα κοντά στο κόκκαλο, το οποίο έχουμε σαν οδηγό για το μαχαίρι.

    step
  9. step
  10. step
  11. step
  12. step

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER