Πώς γίνεται ένα αυγό ποσέ σε σελοφάν

Πώς γίνεται ένα αυγό ποσέ σε σελοφάν

Υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψουμε αυγά ποσέ, που είναι ίσως λίγο πιο χρονοβόρος, αλλά προσδίδει σίγουρα αποτελέσματα και εξαιρετική εμφάνιση. Η βασική του διαφορά με άλλες τεχνικές είναι πως μαγειρεύουμε το αυγό συσκευασμένο μέσα σε σελοφάν.

Για να δείτε τα βήματα της συγκεκριμένης διαδικασίας, ακολουθείστε τη σειρά των φωτογραφιών.

  1. Στρώνουμε το εσωτερικό μιας κούπας του καφέ ή ενός μικρού μπολ με αρκετό σελοφάν, ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη.

    Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο και σπάμε προσεκτικά μέσα σε αυτό το αυγό.

    step
  2. Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα ή το μπολ και το στρίβουμε ώστε να σφίξει.

    step
  3. Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό, δημιουργώντας κάτι που μοιάζει με πουγκί.

    step
  4. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το σημείο βρασμού

     

    step
  5. Το αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά, ώστε το αυγό να μαγειρευτεί στον βαθμό που θέλουμε.

    step
  6. Βγάζουμε από το νερό και κόβουμε το σελοφάν για να βγάλουμε το αυγό.

    step
  7. Σερβίρουμε είτε κρυώνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

    step

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER