Πώς να φτιάξουμε τραγανές τηγανητές πατάτες

Πώς να φτιάξουμε τραγανές τηγανητές πατάτες

Το μυστικό για νόστιμες, πετυχημένες τηγανητές πατάτες βρίσκεται σε δύο σημεία.

  • Το πρώτο είναι η πατάτα να έχει τη σωστή αναλογία σε άμυλο και υγρασία, κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε.
  • Το άλλο είναι το διπλό μαγείρεμα. Οι πατάτες θέλουν τηγάνισμα πρώτα σε χαμηλή θερμοκρασία για να μαλακώσουν και μετά σε υψηλή για να γίνουν τραγάνες εξωτερικά.

 

Δείτε αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας για τραγανές τηγανητές πατάτες, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

  1.  Κόβουμε τις πατάτες σε στικς 10x1x1εκ. και τις τοποθετούμε σε νερό.

    Τις ξεπλένουμε, αφήνοντας το νερό να τρέξει για λίγη ώρα.

    Σε αυτό τα στάδιο μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο για μερικές ώρες.

    Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία 150°C.

    step
  2. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες καλά και τις προσθέτουμε στο λάδι.

    Προσοχή στην ποσότητα, να μην είναι πολύ μεγάλη. Οι πατάτες θα πρέπει να κολυμπούν ελεύθερα στο λάδι χωρίς να συνωστίζονται.

    Ανακατεύουμε πού και πού προσεκτικά.

    step
  3. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και να είναι στο όριο να αρχίσουν να διαλύονται.

    Αυτό είναι και το δυσκολότερο σημείο, αλλά όσο η επιφάνειά τους σπάει δημιουργούνται εσοχές όπου εισχωρεί το λάδι κατά το δεύτερο στάδιο τηγανίσματος, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα έξτρα τραγανή επιφάνεια και ιδιαίτερη νοστιμιά.

    step
  4. Σουρώνουμε τις πατάτες, στεγνώνουμε σε χαρτί και αλατίζουμε με ψιλό αλάτι ελαφρώς όσο είναι ακόμη ζεστές.

    Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να συντηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ή στο ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες.

    step
  5. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 180-190°C και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα και να γίνουν τραγανές.

    Και πάλι εδώ προσοχή στην ποσότητα! Ούτε πάρα πολλές ώστε να μπουκώσουν την κατσαρόλα και να βράσουν, αλλά ούτε και λίγες ώστε να καούν! 

    step
  6. Σουρώνουμε, στεγνώνουμε σε χαρτί, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και πασπαλίζουμε από πάνω με ρίγανη.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner