Gewurztraminer

Gewurztraminer

Προέλευση & Καλλιέργεια
Παλαιά ροδόχρωμη ποικιλία, με πιθανότατα ιταλική προέλευση. Οι σημαντικότερες καλλιέργειές της είναι στην Αλσατία και τη Γερμανία (Pfalz), όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ενώ έχει επίσης επεκταθεί στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Καλιφόρνια (Carneros, Anderson Valley, Monteray County & Mentochino).

Αρώματα
Τα κρασιά που προέρχονται από καλλιέργειες της Αλσατίας διακρίνονται για την έντονη ισχυρή μύτη με αρώματα μπαχαρικών, Lychée, ginger ή ροδοπέταλα.

Στόμα
Δίνει λευκά κρασιά, γλυκά και ξηρά, με φρουτώδη γεύση. Τα Αλσατικά κρασιά, τόσο στην γλυκιά όσο και στην ξηρή μορφή τους, έχουν γεμάτη και πολύ πλούσια δομή. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και χαμηλή οξύτητα.

Γενικές πληροφορίες
Προφέρεται «γεβουρστράμινερ». Είναι από τις αρωματικότερες ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Ευδοκιμεί  καλύτερα σε δροσερά κλίματα. Τις καλές χρονιές στην Αλσατία παράγονται κρασιά όψιμου τρύγου με πλούσιο σώμα και έντονα αρώματα μελιού, τα οποία είναι γνωστά ως Vendanges Tardives. Τις εξαιρετικές χρονιές παράγονται κρασιά ευγενούς σήψης, τα οποία είναι γνωστά ως Selection de Grains Nobles. Στην Καλιφόρνια παράγονται αρωματικά κρασιά, πιο απαλά και με λιγότερα αρώματα μπαχαρικών ενώ κάποια κρασιά παράγονται επίσης και στο Oregon. Συνοδεύει πικάντικα πιάτα.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner