Riesling

Riesling

Προέλευση
Λευκή, ευρωπαϊκή ποικιλία, της οποίας η προέλευση εντοπίζεται στη Γερμανία.

Αρώματα
Φρέσκα λουλούδια, μήλο, lime, ροδάκινο, ξηρό βερίκοκο, ραβέντι
Παλαιωμένο αναδύει λανολίνη, λευκή τρούφα και petrol.

Στόμα
Παράγει υπέροχα κρασιά, από πολύ ξηρά (bone dry) μέχρι γλυκά. Εξαιτίας της φυσικής οξύτητας της ποικιλίας, οι οίνοι που παράγονται μπορεί να διατηρούν την σκληρότητα τους και τον αψύ χαρακτήρα τους, ακόμα και στην γλυκιά τους μορφή. Επιπλέον, οι οίνοι από Riesling χαρακτηρίζονται από σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, έντονη μεταλλικότητα και μακρά επίγευση.

Γενικές πληροφορίες
Βασικό χαρακτηριστικό των κρασιών που προέρχονται από Riesling είναι η μεταλλικότητα, η οποία εξαρτάται από το style και την ονομασία προέλευσής τους (όπως και όλος ο αρωματικός χαρακτήρας). Τα καλύτερα παραδείγματα οινοποίησης της ποικιλίας τα παίρνουμε από την Γερμανία (Mosel, Rheingau, Pfalz, Rheinhessen), την Αλσατία, την Αυστρία (Wachau) και την Αυστραλία (Clare Valley, Eden Valley). Τα μεγάλα Riesling μπορεί να παλαιώσουν ακόμα και για 20 χρόνια. Ως προς την συνοδεία φαγητού, τα ξηρά γερμανικά ταιριάζουν καλά με μαγειρική Pacific Rim και άλλα πικάντικα πιάτα, ενώ τα γλυκά είναι εξαιρετικά με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή επιδόρπια.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner