Weekend @home- Oδηγίες Αναθέρμανσης



 

Σούπα

1ος τρόπος (ευκολότερος & χωρίς να λερώνουμε σκεύη!)

Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα ώστε να χωράει άνετα η σακούλα. (αν θέλουμε να ζεστάνουμε ταυτόχρονα περισσότερες συσκευασίες προσαρμόζουμε το μέγεθος της κατσαρόλας και την ποσότητα του νερού)

Διατηρούμε το νερό όσο πιο κοντά στον βρασμό αλλά χωρίς να βράσει (ιδανικά 90C – 95C αλλά δε χρειάζεται θερμομέτρηση).

Βάζουμε τη σακούλα με τη σούπα και τη σακούλα με τα λαχανικά και τα κάστανα στο νερό και διατηρούμε για 30 λεπτά. Η σακούλα με τη σούπα μπορεί να παραμείνει στο νερό όση ώρα χρειάζεται ώστε να σερβιριστεί ζεστή όταν είναι επιθυμητό.

Κόβουμε την άκρη της σακούλας με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρώντας εντελώς το κομμάτι του πλαστικού. Κρατώντας με το ένα χέρι το κάτω μέρος της σακούλας και με το άλλο το πάνω, από την αντίθετη μεριά του κοψίματος, χύνουμε τη σούπα στο σκεύος σερβιρίσματος. Τοποθετούμε τα συνοδευτικά της σούπας (2 σετ συνοδευτικών) σε ένα μπολ ώστε να μπορούν να σερβιριστούν ατομικά με την κάθε σούπα.

2ος τρόπος

Ζεσταίνουμε τη σούπα σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας που και που με κουτάλα. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

3ος τρόπος

Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κάνουμε μια εγκοπή στην επάνω γωνία κάτω από τη συγκόλληση.  Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 4 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

 

Γιουβέτσι

Ζεσταίνουμε το μοσχάρι επιλέγοντας τον 1ο ή τον 3ο τρόπο από τη διαδικασία της σούπας.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα 28 εκ σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό. Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτουμε το μείγμα με το κριθαράκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Θέλουμε να μαγειρεύεται ήπια με υπαρκτό αλλά όχι έντονο βρασμό. Μόλις απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός και το κριθαράκι έχει το επιθυμητό μαγείρεμα σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρό, το τυρί και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε το ζεσταμένο μοσχάρι και σκεπάζουμε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Μοσχάρι μπρεζέ με κόκκινο κρασί και μπέικον

1ος τρόπος –  (ευκολότερος & χωρίς να λερώνουμε σκεύη!)

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τη σούπα για να ζεστάνουμε το μοσχάρι και να το βγάλουμε από τη σακούλα.

2ος τρόπος

Ζεσταίνουμε το μοσχάρι σε σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

3ος τρόπος

Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κάνουμε μια εγκοπή στην επάνω γωνία κάτω από τη συγκόλληση.  Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 5 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

 

Μπούτι αρνί φούρνου - σάλτσα από τους χυμούς του και τσιμιτσούρι

Τοποθετούμε το αρνί σε ένα σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220C για 20 λεπτά, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 50C χωρίς να βγάλουμε από τον φούρνο και ψήνουμε για 15λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού κόψουμε.

Τοποθετούμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα*.

*Η σάλτσα από τους χυμούς του ζεσταίνεται όπως η σούπα. Το τσιμιτσούρι δε χρειάζεται ζέσταμα, χρειάζεται απλώς να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου


Πατάτες ογκρατέν

1ος τρόπος 

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά περίπου.

2ος τρόπος

Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 3 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

 

Λαχανικά φούρνου

Τοποθετούμε τη σακούλα με τα λαχανικά στο ζεστό νερό για 1 λεπτό.

Ανοίγουμε τη σακούλα με τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C (αέρα), για 20 λεπτά περίπου.

Τσεκάρουμε τα λαχανικά και αν δεν έχουν αρκετό χρώμα ψήνουμε μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικό πιάτο.



Πατάτες baby φούρνου με δεντρολίβανο και θυμάρι

Ανοίγουμε τη σακούλα με τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Αφαιρούμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα για 30 λεπτά περίπου. Προσαρμόζουμε τον χρόνο ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα

 

Πουρές από σελινόριζα

1ος τρόπος (ευκολότερος & χωρίς να λερώνουμε σκεύη!)

Τοποθετούμε στην ίδια κατσαρόλα με τη σούπα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

2ος τρόπος

Ζεσταίνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που με κουτάλα. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

3ος τρόπος

Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κάνουμε μια εγκοπή στην επάνω γωνία κάτω από τη συγκόλληση.  Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 5 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner