Valentine's Day @home- Oδηγίες Αναθέρμανσης


Κανελόνι με θαλασσινά

Τοποθετούμε τα κανελόνι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C με αέρα για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τη σάλτσα τοποθετώντας το σακουλάκι σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (90-95°C) για 10 λεπτά ή στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 1,5 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Σερβίρουμε τα κανελόνι με τη σάλτσα.

 

Σιγο μαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα

1ος τρόπος (ευκολότερος & χωρίς να λερώνουμε σκεύη!)

Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα ώστε να χωράει άνετα η σακούλα. (αν θέλουμε να ζεστάνουμε ταυτόχρονα περισσότερες συσκευασίες προσαρμόζουμε το μέγεθος της κατσαρόλας και την ποσότητα του νερού)

Διατηρούμε το νερό όσο πιο κοντά στον βρασμό αλλά χωρίς να βράσει (ιδανικά 90 - 95°C αλλά δε χρειάζεται θερμομέτρηση).

Βάζουμε τη σακούλα με τη μοσχάρι στο νερό και διατηρούμε για 20 λεπτά. Η σακούλα με το μοσχάρι μπορεί να παραμείνει στο νερό όση ώρα χρειάζεται ώστε να σερβιριστεί ζεστό όταν είναι επιθυμητό.

Κόβουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κορυφή  της σακούλας με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι. Με μια λαβίδα αφαιρούμε το κρέας και σερβίρουμε στο πιάτο. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω από το κρέας ή σε χωριστό σκεύος ανάλογα με την προτίμηση μας.

2ος τρόπος

Ζεσταίνουμε το μοσχάρι σε σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

3ος τρόπος

Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κάνουμε μια εγκοπή στην επάνω γωνία κάτω από τη συγκόλληση.  Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 3-4 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

 

Γαλοπούλα Wellington

Τοποθετούμε το Wellington σε ένα σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζουμε από την κατάψυξη και αλείφουμε με το αυγό σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220°C για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού κόψουμε.

Τοποθετούμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε τις 2 άκρες. Τσεκάρουμε τις 2 άκρες γιατί συνήθως εκεί μπορεί να μείνει κάποια ζύμη που δεν έχει ψηθεί πολύ καλά.

Κόβουμε το Wellington στη μέση με πριονωτό μαχαίρι με σταθερές και γρήγορες κινήσεις όπως στο κόψιμο του ψωμιού. Ακουμπάμε προσεκτικά τις φέτες σε πιατέλα ή ατομικό πιάτο.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα* στο ατομικό πιάτο.

*Για να ζεστάνουμε τη σάλτσα ακολουθούμε τη διαδικασία από το μοσχάρι.


 

Πατάτες ογκρατέν

1ος τρόπος 

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά περίπου.

2ος τρόπος

Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 2-3 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.



Λαχανικά φούρνου

Τοποθετούμε τη σακούλα με τα λαχανικά στο ζεστό νερό για 1 λεπτό.

Ανοίγουμε τη σακούλα με τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C (αέρα), για 20 λεπτά περίπου.

Ελέγχουμε τα λαχανικά και αν δεν έχουν αρκετό χρώμα ψήνουμε μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικό πιάτο.


 

Πουρές από σελινόριζα

1ος τρόπος

Τοποθετούμε στην ίδια κατσαρόλα με τη σούπα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

2ος τρόπος

Ζεσταίνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που με κουτάλα. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.

3ος τρόπος

Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κάνουμε μια εγκοπή στην επάνω γωνία κάτω από τη συγκόλληση.  Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900 Watt για 5 λεπτά ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το σερβίρισμα όπως περιγράφεται στον 1ο τρόπο.
 


Σουφλέ Σοκολάτας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βυθίζουμε τη σακούλα με τη ‘’σάλτσα σοκολάτα’’ για περίπου 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί.

Βγάζουμε το σουφλέ από το ψυγείο, το τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 17 λεπτά. Βγάζουμε το σουφλέ από  τον αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Αφαιρούμε τη σακούλα από την κατσαρόλα, σκίζουμε την άκρη και περιχύνουμε πάνω από το σουφλέ.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το ‘’compote από κόκκινα φρούτα’’ πάνω στο σουφλέ.

Προσθέτουμε τη σαντιγί, τα καραμελωμένα φουντούκια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα μούρα.

 

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner