Για ζουμερά ψητά

Για ζουμερά ψητά

Τα τρόφιμα δεν σταματούν να μαγειρεύονται μόλις τα απομακρύνουμε από την πηγή θερμότητας. Συνεχίζουν για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ακόμα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που έχουν αναπτύξει. Σε αυτήν τη φάση, που τα έχουμε μόλις αποσύρει από τη φωτιά, τα εσωτερικά τους υγρά βρίσκονται σε έξαρση, ειδικά όταν πρόκειται για ψητά κρέατα.

Εάν λοιπόν τεμαχίσουμε το κρέας εκείνη τη στιγμή, πολλά από τα υγρά του θα καταλήξουν στην επιφάνεια κοπής, με αποτέλεσμα το τρόφιμο να στεγνώσει.

Οπότε, πρέπει να αφήνουμε το κρέας να «ξεκουράζεται» (κυρίως τα μεγάλα κομμάτια) από 5 έως 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ανάλογα με το μέγεθός του.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER