ΚΟΝΦΙ (confit)

ΚΟΝΦΙ (confit)

Όρος που αναφέρεται στον τρόπο προετοιμασίας και συντήρησης μιας πρώτης ύλης, ωμής ή μαγειρεμένης, με τη βοήθεια λίπους, αλατιού ή ζάχαρης.

Συχνά, συναντάται να περιγράφει τις περιπτώσεις όπου κρέας (συνηθέστερα πάπια, χήνα ή χοιρινό) σιγο-μαγειρεύεται βυθισμένο στο λίπος και συντηρείται μέσα σ' αυτό.
Η λέξη «κονφί» γενικότερα όμως ακολουθεί διάφορα υλικά (π.χ. λεμόνι κονφί, φρούτα κονφί) και υποδηλώνει ότι έχουν υποστεί την  ανάλογη διαδικασία που επιτρέπει να διατηρηθούν αναλλοίωτα σε βάθος χρόνου.

Οι παρασκευές κονφί συντηρούνται για αρκετούς μήνες σε σκοτεινό μέρος και μπορούν να προσφέρουν γεύση και άρωμα στα φαγητά και τα γλυκά μας. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER