ΘΕΡΜΙΔΑ

ΘΕΡΜΙΔΑ

Μονάδα μέτρησης της θερμικής  αξίας των τροφίμων. Αντιστοιχεί στην απαιτούμενη ποσότητα θερμότητας για την αύξηση της θερμοκρασίας 1 κιλού νερό από 14,5οC σε 15,5οC. Η μεταβολιζόμενη ενέργεια των τροφίμων υπολογίζεται σε θερμίδες με τους εξής συντελεστές μετατροπής: Πρωτεΐνες: 4,00 Kcal/g, Λίπη: 9,00 Kcal/g, Υδατάνθρακες: 3,75 Kcal/g, Πολυαλκοόλες: 2,40 Kcal/g, Οργανικά οξέα: 3,00 Kcal/g.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER