ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Τάσος Μαντής - From farm to table

Είδος μαθήματος
On Demand

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Tasos Mantis

Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για την τάση from farm to table και θα δείξουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε υλικά που έχουμε καλλιεργήσει μόνοι μας ή έχουμε προμηθευτεί από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, δημιουργώντας μενού με σύγχρονες τεχνικές. 


Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες

 

Συνταγές & Τεχνικές
 

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Μαγιάτικο με ζωμό από γυαλιστερές και κρέμα από καμένα κρεμμύδια
  • Αρνί ταρτάρ με παντζάρι και κορόμηλα σε ζύμωση
  • Γαρίδες με ιπποφαές , σαμπούκο και βότανα από τον κήπο του Σεφ
  • Πράσινες φράουλες με κρέμα από στρείδι, κουκουνάρι και μαυρόφυλλο

 

Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Dry curing
  • Emulsion
  • Fermentation
  • Preservation
  • Pickling
  • Confit
  • Salt crused baked vegetables
  • Herb oils

 

Λίγα λόγια για τον Τάσο Μαντή

Έχοντας περάσει από θέσεις σε διεθνείς κουζίνες όπως στη θέση του Sous-chef του θρυλικού Peter Goossens και Patron-Cuisinier του κορυφαίου τριάστερου του Βελγίου Hof Van Cleve  3* -στα 50 καλύτερα του κόσμου-, αλλά και μαθητεύσει στα εστιατόρια Oud Sluis 3* , Fat Duck 3*, Frantzén 3*, Geranium 3*, Librije 3* , Flocons de Sel 3* και L'enclume 2*. O σεφ Τάσος Μαντής τα τελευταία 7 χρόνια ηγείται της κουζίνας του εστιατορίου Hytra. Το εστιατόριο, όπως και ο ίδιος βραβεύονται κάθε χρόνο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο με την ανώτερη αναγνώριση να αποτελεί το αστέρι Michelin που διατηρεί εδώ και χρόνια. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Ελληνικής κουζίνας μέσα από την Ολιστική προσέγγιση και την βιωσιμότητα των πρώτων υλών.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER