ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ LIVE STREAM

Τάσος Μαντής - From farm to table

12 Μαρτίου 2021 17:00 - 19:00

Είδος μαθήματος
Live stream

Κόστος συμμετοχής
50€

Καθηγητής

Tasos Mantis

Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για την τάση from farm to table και θα δείξουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε υλικά που έχουμε καλλιεργήσει μόνοι μας ή έχουμε προμηθευτεί από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, δημιουργώντας μενού με σύγχρονες τεχνικές. 


Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες

 

Συνταγές & Τεχνικές
 

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Μαγιάτικο με ζωμό από γυαλιστερές και κρέμα από καμένα κρεμμύδια
  • Αρνί ταρτάρ με παντζάρι και κορόμηλα σε ζύμωση
  • Γαρίδες με ιπποφαές , σαμπούκο και βότανα από τον κήπο του Σεφ
  • Πράσινες φράουλες με κρέμα από στρείδι, κουκουνάρι και μαυρόφυλλο

 

Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Dry curing
  • Emulsion
  • Fermentation
  • Preservation
  • Pickling
  • Confit
  • Salt crused baked vegetables
  • Herb oils

 

Λίγα λόγια για τον Τάσο Μαντή

Έχοντας περάσει από θέσεις σε διεθνείς κουζίνες όπως στη θέση του Sous-chef του θρυλικού Peter Goossens και Patron-Cuisinier του κορυφαίου τριάστερου του Βελγίου Hof Van Cleve  3* -στα 50 καλύτερα του κόσμου-, αλλά και μαθητεύσει στα εστιατόρια Oud Sluis 3* , Fat Duck 3*, Frantzén 3*, Geranium 3*, Librije 3* , Flocons de Sel 3* και L'enclume 2*. O σεφ Τάσος Μαντής τα τελευταία 7 χρόνια ηγείται της κουζίνας του εστιατορίου Hytra. Το εστιατόριο, όπως και ο ίδιος βραβεύονται κάθε χρόνο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο με την ανώτερη αναγνώριση να αποτελεί το αστέρι Michelin που διατηρεί εδώ και χρόνια. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Ελληνικής κουζίνας μέσα από την Ολιστική προσέγγιση και την βιωσιμότητα των πρώτων υλών.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER