ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ LIVE STREAM

Θανάσης Σταμούδης – Αναδομημένα κλασικά επιδόρπια

17 Μαρτίου 2021 17:00 - 19:30

Είδος μαθήματος
Live stream

Κόστος συμμετοχής
50€

Καθηγητής

Θανάσης Σταμούδης

Ο executive pastry - bakery chef, Θανάσης Σταμούδης μας παρουσιάζει αναδομημένα κλασικά επιδόρπια με σύγχρονες τεχνικές, ευφάνταστη ματιά και διεθνή έμπνευση.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 2,5 ώρες

 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • “Pavlova” με κρεμέ λεμόνι , εσπεριδοειδή και βότανα
  • “Banoffe millefeuille”με φουντούκια και βρώσιμα πλατανόφυλλα

 

Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Φορμάρισμα μαρέγκας σαν “αυγό”
  • Αέρας μυρωδικών βοτάνων
  • Εκχύλισμα (infusion)
  • Ψήσιμο - Καραμέλωμα σφολιάτας
  • Decor βρώσιμων πλατανόφυλλων
  • Καραμέλωμα ξηρών καρπών

 

Λίγα λόγια για τον Θανάση Σταμούδη

Ο Θανάσης Σταμούδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, αποφοίτησε από τη σχολή Ζαχαροπλαστικής με άριστα και στη συνέχεια εργάστηκε στο “DANAI BEACH RESORT” της Χαλκιδικής δίπλα στον Τούρκο μάστορα Segnol Yeter και τον Γάλλο Herve Pronzato για 3 χρόνια μαθαίνοντας την τέχνη των σιροπιαστών γλυκών, του τσουρεκιού και διαφόρων ακόμη εξαιρετικών αρτοποιημάτων. Στη συνέχεια εργάζεται για ένα χρόνο δίπλα στον Γάλλο Jeromme Serres στο ξενοδοχείο Ηριδανός όπου και μαζί παίρνουν το πρώτο αστέρι Michelin. Στη συνέχεια πηγαίνει στο εστιατόριο Σπονδή όπου τη δεύτερη χρονιά του παίρνουν μαζί με τον αείμνηστο Vincent Doidy το δεύτερο αστέρι Michelin του εστιατορίου. Στη Σπονδή μένει για 13 χρόνια όπου εργάσθηκε και εξελίχθηκε σαν αρτοποιός – ζαχαροπλάστης σε όλες τις θέσεις δίπλα σε σπουδαίους Σεφ όπως τον Gilles Marchall, τον Wesley Tulwa, τον Γιώργο Πλατινό, τον Benoit Ceneda και τον Lionel Bodros.

Εδώ και έναν χρόνο συνεχίζει την πορεία του στο TATOI CLUB σαν executive pastry - bakery chef όπου μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του δουλεύουν με σκοπό να εμπλoυτίσουν με θρεπτικά συστατικά τα επιδόρπια και τα αρτοποιήματα τους, να χαμηλώσουν στο ελάχιστο το ποσοστό σακχάρων και φυσικά να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα που τους παρέχει η μοναδική φάρμα τους.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER