ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Αλέξανδρος Τσιοτίνης - Μοντέρνες συνταγές βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Είδος μαθήματος
On Demand

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ο διακεκριμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας μυεί στην Υψηλή Γαστρονομία εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση χρησιμοποιώντας μοντέρνες τεχνικές.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες

 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:


Ο "Πατσάς" του CTC
με σκορδοστούπι από μαύρο σκόρδο και ξύδι Xeres 

“Λαχανοντολμάς” 
με πουρέ από κόκκινο λάχανο και σάλτσα από λάχανο σε ζύμωση 

“Χοιρινό Πρασοσέλινο”
με αφρό από καπνιστό πράσο και εικονικό ριζότο σελινόριζας 


Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:
 

  • Ζελατινοποίηση σε ζεστή και κρύα παρασκευή
  • Ζεστά σιφόν 
  • Μους ψαριού 
  • Τερίνα ψαριού 

 

 

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC.

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.

Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.

Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner