ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Αλέξανδρος Τσιοτίνης - Η κουζίνα του CTC

Είδος μαθήματος
Live Stream

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Αυτό είναι είναι ένα Live stream Masterclass Series σεμινάριο!
 

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να έχετε πλήρη εικόνα όλων των τεχνικών και των συνταγών που θα ετοιμάζει ο chef ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων μέσω του chat που εμφανίζεται κάτω από τον player.
 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Στρείδια “τζατζίκι”
    Ταρτάρ από στρείδια σε ζωμό από αγγούρι με μους γιαουρτιού και πίκλα από αγγούρι 
     
  • Lollipop με φινόκιο, αυγοτάραχο και ζελέ απο κακαβιά
     
  • Φιλέτο από Λαυράκι “με τα λέπια του” 
    από χταπόδι, baby κολοκύθι, μαρμελάδα ντομάτας και πουρέ από μαύρο briam 
     
  • “Oρτύκι” σε δύο χρόνους 
    Ορτύκι με σιτάρι, γλυκοκολοκύθα, μανταρίνι και Dukkah  
     

 

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη  είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.

Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.

Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, στο οποίο είναι σεφ και ιδιοκτήτης, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner