ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Νίκος Ρούσσος – Ψευδαισθήσεις

Είδος μαθήματος
Live stream

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Νίκος Ρούσσος

Αυτό είναι είναι ένα Live stream Masterclass Series σεμινάριο!

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να έχετε πλήρη εικόνα όλων των τεχνικών και των συνταγών που θα ετοιμάζει ο chef ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων μέσω του chat που εμφανίζεται κάτω από τον player.

Στο σεμινάριο  «Ψευδαισθήσεις» θα μάθουμε  μεθόδους και τεχνικές στη σύγχρονη γαστρονομία. Θα μυηθούμε στη φιλοσοφία του Funky Gourmet όταν δημιουργεί ένα πιάτο, από που αντλεί  έμπνευση, τη σημασία της έκπληξης και τη σύνδεση παράδοσης και καινοτομίας.

 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Χωριάτικη σαλάτα
  • Η φέτα που ήθελε να γίνει παντζάρι
  • Αλμυρό Ferrero Rocher

 

Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Ice filtration
  • Χρήση Pacojet
  • Χρήση υγρού αζώτου στη μαγειρική
  • Ζελατινοποίηση
  • Παρασκευή τερίνας
  • Δημιουργία κελύφους χρησιμοποιώντας βούτυρο κακάο

 

 

Λίγα λόγια για τον Νίκο Ρούσσο

Ο Νίκος Ρούσσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Deree του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ενώ παράλληλα δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση αργυροχοΐας. Το 2002, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του για τη μαγειρική και έτσι φοίτησε στη σχολή μαγειρικής ‘The Institute of Culinary Education’ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Το 2003, αποφοίτησε με πτυχίο στη μαγειρική τέχνη και στη διοίκηση εστιατορίων.

Σήμερα είναι executive chef και συνιδρυτής στο Modern Greek Food Group (MGFG). Η ναυαρχίδα του γκρουπ είναι το εστιατόριο Funky Gourmet.

Το 2008, με τις Γεωργιάννα και Αργυρώ Χιλιαδάκη ιδρύσαν το Funky Gourmet και εισήγαγαν στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη την Avant Garde ελληνική Κουζίνα.

Το 2014, οι δύο σεφ είχαν την τύχη να γνωριστούν με τους σημερινούς συνεργάτες τους, τον Αντρέα και τον Αλέξη Λαμπρίδη. Μαζί δημιούργησαν το OPSO στο Λονδίνο, ένα all day εστιατόριο με μοντέρνα  comfort ελληνική κουζίνα. Το 2019 το OPSO άνοιξε το πρώτο franchise στο Ντουμπάι μέσα στο Dubai Mall.

Το 2018, η ομάδα του OPSO δημιούργησε το Pitta Bun μια καινοτόμο άποψη για το ελληνικό street food. To εστιατόριο γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία και βρίσκεται στην καρδιά της Carnaby, στη Newburgh Street, στο Λονδίνο.

Η ίδια ομάδα ασχολείται από το 2015 και με Consulting εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner