ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
NEWΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Νίκος Πολιτάκος - Sushi

Είδος μαθήματος
Live stream

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Νίκος Πολιτάκος

Αυτό είναι είναι ένα Live stream Masterclass Series σεμινάριο!

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να έχετε πλήρη εικόνα όλων των τεχνικών και των συνταγών που θα ετοιμάζει ο chef ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων μέσω του chat που εμφανίζεται κάτω από τον player.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθουμε πως γίνεται στην εποχή μας, το Sushi στην Ιαπωνία με όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακές τεχνικές.

Θα κατανοήσουμε το τι είναι πραγματικά το sushi παρουσιάζοντας βασικά είδη και χρησιμοποιώντας ελληνικά ψάρια και προϊόντα.

 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Σολομός “Sake” nigiri
  • Χέλι “Unagi' futomaki
  • Τόνος “Maguro” hosomaki
  • Λαυράκι “Suzuki” oshizushi
  • Γαρίδα “Ebi” katsu uramaki

 

Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Παρασκευή ρυζιού
  • Παρασκευή Sushi-su (μαρινάδας ρυζιού)
  • Προετοιμασία ψαριών
  • Παρασκευή 1) Nigirizushi  2) Futomaki  3) Hosomaki  4) Oshizushi  5) Uramaki

 

 

Λίγα λόγια για τον Νίκο Πολιτάκο

Ο Νίκος Πολιτάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων  το 1981.

 Το 2004 γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής όπου και αποφοίτησε με “Άριστα”.

Από τις πρώτες κουζίνες που εργάστηκε ήταν το Egomio στη Γλυφάδα και έπειτα το Tutti a tavola.

Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα στον Chef Stefano Rossi στο O & B Boutique Hotel και στο Ελαιών Loft σαν Sous Chef δίπλα στον βραβευμένο Chef Jean-Yves Carattoni.

Για αρκετά χρόνια απασχολήθηκε ως Private Chef σε Yacht μαγειρεύοντας για πολύ υψηλά πρόσωπα. Ένα ταξίδι στο Λονδίνο στάθηκε η αφορμή και του κίνησε την  περιέργεια για την Ιαπωνική κουζίνα που όπως αναφέρει, από πάντα του άρεσε.  Είχε την τύχη να δουλέψει στο εστιατόριο Kiku όπου και έμαθε τις βάσεις της Ιαπωνικής κουζίνας.  Η αγάπη του για την Ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε στην Ιαπωνία και την Αγγλία προσπαθώντας να αποκομίσει όσα περισσότερα μπορούσε και κυρίως να βρει τρόπους να πετύχει το πάντρεμα της Ιαπωνικής με την Ελληνική κουζίνα. Ένα συνδυασμό που θεώρησε ότι μπορεί να πετύχει καθώς η Ελλάδα όπως πιστεύει, διαθέτει από τα καλύτερα θαλασσινά στον κόσμο.

Από τον Νοέμβριο του 2018 έχει αναλάβει σαν Head Chef το Ιαπωνικό “Kinjo Japanese Restobar” στα Βριλήσσια σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία καθώς έχει παντρέψει Ιαπωνικά και Ελληνικά στοιχεία στο μενού του. 

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner