ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Χάρης Νικολούζος - Πιάτα από το εστιατόριο Σελήνη 1987-2010

Είδος μαθήματος
Live Stream

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Χάρης Νικολούζος

Αυτό είναι είναι ένα Live stream Masterclass Series σεμινάριο!

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να έχετε πλήρη εικόνα όλων των τεχνικών και των συνταγών που θα ετοιμάζει ο chef ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων μέσω του chat που εμφανίζεται κάτω από τον player.

Στο  σεμινάριο θα παρουσιάσουμε συνταγές και πιάτα από το degustation menu που προσφέρθηκε φέτος το καλοκαίρι για τον εορτασμό των 35 χρόνων λειτουργίας του εστιατορίου Σελήνη. Τα πιάτα που θα παρουσιαστούν αποτελούν αναδομημένες εκδοχές της περιόδου από το 1987 έως και το 2010 αποδομένες με νέες τεχνικές.

 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

 

  • Σκουμπρί “Σαβόρο”

σταφίδα, κάπαρη Σαντορίνης, δεντρολίβανο, ζωμό από πίκλα

  • Φραγκόκοτα  “Παστιτσάδα”

σάλτσα παστιτσάδας, κρέμα κρεμμύδι-ψωμί, νιόκι νούμπουλο, chips Σπετσερικό

  • Γιαούρτι με σταφύλι

cremeux γιαουρτιού, σταφύλι confit, σάλτσα οινόμελο, sorbet αγουρίδα.

 

Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

 

  • Μαρινάρισμα ψαριών σε αλάτι
  • Πίκλες
  • Μουσελίν
  • Μαγείρεμα sous vide
  • Σάλτσες κρύες και ζεστές τεχνική
  • Πουρέδες τεχνική σε κρύες και ζεστές
  • Κάπνισμα πουρέ
  • Αρωματικά λάδια

 

Λίγα λόγια για τον Χάρη Νικολούζο

Ο Χάρης Νικολούζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Στα 14 του ξεκίνησε να εργάζεται σε ταβέρνες του νησιού όπου όπως ο ίδιος λέει «εκεί κόλλησε το μικρόβιο της  μαγειρικής και άρχισε να το ψάχνει για να γίνει μάγειρας».

Στη μεγάλη αλλαγή της καριέρας του μπήκε στην κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι για κάποια χρόνια και στη συνέχεια βρέθηκε στη Χαλκιδική με τον Herve Pronzato.

Στα 26 του, ο Μιχαλης Ντουνέτας τον εμπιστεύθηκε ως head chef στο πιο ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας, τον «ΔΙΟΝΥΣΟ». Έναν χρόνο μετά ανέλαβε ως executive chef και άλλα εστιατόρια του ομίλου.  Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε ως Chef  στη Σαντορίνη έπειτα στην Αθήνα στο εστιατόριο «2 Μαζί» παραδίδοντας παράλληλα σεμινάρια σε σχολές μαγειρικής σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019, επέστρεψε στη Σαντορίνη και λίγο καιρό μετά ανέλαβε ως chef στο εστιατόριο του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, «Σελήνη».

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner