ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Δημήτρης Κατριβέσης: Thama -Tinos inspired food

Είδος μαθήματος
Video On Demand

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Δημήτρης Κατριβέσης

Αυτό είναι είναι ένα On Demand Masterclass Series σεμινάριο!

Για την αγορά του Video On Demand σεμιναρίου πατήστε εδώ

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να έχετε πλήρη εικόνα όλων των τεχνικών και των συνταγών που  ετοίμασε ο chef κατά τη διάρκεια του live σεμιναρίου.

Σχετικά με το σεμινάριο:

Μέσα από ένα πλούσιο και ευφάνταστο degustasion menu Ο Δημήτρης Kατριβέσης αναπροσδιορίζει την Τηνιακή πρώτη ύλη και μας μεταφέρει για πρώτη φορά τη φιλοσοφία του νέου του εστιατορίου Thama, που λειτούργησε το καλοκαίρι του 2020 στη χώρα της Τήνου.
 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές του σεμιναρίου είναι οι ακόλουθες:
 

  • Τζατζίκι / αγγούρι / Yuzu / σκόρδο
    ταχίνι / αλμυρό μπισκότο / μάραθος
    μελάνι σουπιάς / αυγοτάραχο / sour cream
      
  • Γαρίδες σε κρούστα αλατιού
     
  • Κροκέτες καλαμαριού με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου
      
  • Καλαμάρι ψητό με γάρο από το μελάνι του
     

Οι τεχνικές του σεμιναρίου είναι οι ακόλουθες:
 

  • Koji και πως λειτουργεί
     
  • Fermentation
     
  • Preservation
     
  • Maceration
     

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κατριβέση

Σπούδασε την τέχνη της µαγειρικής το 1996 στην Αθήνα και ξεκίνησε τότε να εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η επιθυµία να ανακαλύψει διαφορετικές γεύσεις και υλικά του κόσµου προκειµένου να δηµιουργήσει το δικό του παγκόσµιο στυλ µαγειρικής χωρίς σύνορα, τον έκανε να ταξιδέψει.

Η πρώτη του στάση ήταν οι Κανάριοι Νήσοι το 2003 όπου εργάστηκε ως σεφ σε ένα µικρό ελληνικό εστιατόριο. Αφού πέρασε δυο χρόνια στην Ισπανία, εντάχθηκε στην οµάδα του “El bulli” το 2005, που ήταν ήδη το καλύτερο εστιατόριο του κοσµου, και δούλεψε µαζί µε το Ferra Adria για ένα χρόνο.

 

Το 2006, µετά από µια µικρή στάση στο Λουξεµβούργο για να συµβουλέψει ένα µικρό εστιατόριο πολυτελείας, ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στο Le Notre cooking School, μαθαίνοντας τις βασικές τεχνικές της ζαχαροπλαστικής και γύρισε στην Τενερίφη όπου άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το “Alkimia”, ένα µικρό πρότζεκτ µε 4 τραπέζια και καθόλου σερβιτόρους.

Ο ∆ηµήτρης ήταν πίσω από το µπαρ δηµιουργώντας τις αλχηµείες του συνοδευόµενες από ποιοτικά πιάτα, σέρβιρε και καθάριζε το µαγαζί: ήταν ένα one-man show για ένα χρόνο.

Το δεύτερο εστιατόριο ήρθε µέσα στο 2007, οπότε και άνοιξε το “Siphon”. Ο ∆ηµήτρης, πλέον πιο έµπειρος ως µάγειρας, δηµιούργησε µία µοντέρνα ελληνική κουζίνα, µμαγειρεύοντας σχεδόν τα πάντα στο λεπτό.

Το 2010 δέχτηκε πρόταση του Albert Raurich – πρώην σεφ του “El bulli” να ενταχθεί στην οµάδα του “Dos Palillos”, ένα πολύ καινοτόµο Ασιατικό tapas bar στο κέντρο της Βαρκελώνης, µε ένα αστέρι Michelin.

Ο σεφ επέστρεψε στην Ελλάδα για να ηγηθεί της οµάδας του “Sea You”, στο Sani marina resort στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια του 2011 µε 2013, προσφέροντας µία προσωπική Japanese fusion κουζίνα.

Το Φεβρουάριο του 2012, ο ∆ηµήτρης, αναζητώντας ακόµα καινούρια υλικά και γνώσεις και συνεχίζοντας να διαµορφώνει το στυλ του, ταξίδεψε στο Τόκυο της Ιαπωνίας και εντάχθηκε στο εστιατόριο “Ryugin”, τότε #21 ανά τον κόσµο µε δύο αστέρια Michelin.

Το 2013 ο ∆ηµήτρης µετακόµισε στο Λονδίνο προκειµένου να ολοκληρώσει την έρευνα του για την κουζίνα Nikkei παγκοσµίως. Το 2014 ο σεφ πρωτο-παρουσίασε την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα, στο εστιατόριο “Oozora”.

Τότε µεταφέρθηκε στο “Cinco” στο Κολωνάκι της Αθήνα, όπου παρουσίασε το concept της JSP (Japan – Spain – Peru / Ιαπωνία – Ισπανία – Περού), µία πρωτοποριακή παρουσίαση της κουζίνας Nikkei αναµεµειγµένης µε ισπανικές και ελληνικές επιρροές.

Από το 2015 ο ∆ηµήτρης αναπτύσει γαστρονοµικές ιδέες ανά τον κόσµο.

Παράλληλα, ο χρόνος του μοιράζεται μεταξύ παρουσιάσεων, σεμιναρίων και Four hands Dinners σε όλο τον κόσμο μοιράζοντας τη δεξιοτεχνία του ως ένας καλός πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας.

Σήμερα, είναι ο executive chef του Dry and Raw, στο Drakoulis Meat Open Project.

Φέτος, παρουσιάζει το πρώτο του ελληνικό project εμπνευσμένο από το νησί της Τήνου, το εστιατόριο Θάμα.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner