ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO ON DEMAND

Ανταμ Κοντοβάς - Ελληνικά ψάρια και θαλασσινά

Είδος μαθήματος
Live Stream

Κόστος συμμετοχής
45€

Καθηγητής

Άνταμ Κοντοβάς

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μιλήσουμε ίσως για τη μοναδική πρώτη ύλη που υπάρχει στην χώρα μας σε πολύ υψηλό επίπεδο, τα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά. Θα δούμε διάφορα είδη, θα μαγειρέψουμε με διαφορετικούς τρόπους και θα δείξουμε πως επιλέγοντας τοπικά και γηγενή προϊόντα, στην κατάλληλη εποχή, εφαρμόζει στο προσωπικό μου στυλ μαγειρέματος που είναι ‘’ Διεθνής κουζίνα με βάση την Ελλάδα’’.


Συνταγές & Τεχνικές


Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Καραβίδα με φύκια, καυτερή μαγιονέζα και φουντούκια
  • Στρείδια με ταπιόκα, αγγούρι και σχοινόπρασσο
  • Χταπόδι με τσίλι σε ζύμωση, φυστικοβούτυρο, μίσο και σελινόριζα
  • Παλαμίδα με καπνιστά αυγά, λαχανικά και  φύλλα νόρι
  • Μπαρμπούνι με κουνουπίδι, μαύρο σκόρδο και τηγανιτό ψωμί

 

Οι τεχνικές  που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Πάστωμα
  • Παρασκευή μαγιονέζας
  • Πικλάρισμα με την χρήση του vacuum sealer
  • Άνοιγμα στρειδιών
  • Μαγείρεμα χταποδιού με την τεχνική  sous vide
  • Άρτια παρασκευή πουρέ, βιναιγκρέτ  και μαγειρέματος στο thermomixer
  • Φιλετάρισμα ψαριών και σωστή διαχείριση
  • Παρασκευή ζωμού (jus) από ψάρια
  • Διάφορους τρόπους μαγειρέματος γύρω από τα ψάρια και τα θαλασσινά
  • Λοιπές μικρές τεχνικές και μαγειρικά tips
  • Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις σωστές πρακτικές σε μια επαγγελματική κουζίνα

 

Λίγα λόγια για τον Ανταμ Κοντοβά

 

Ο Ανταμ Κοντοβάς γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1985, αποφοίτησε από τη Σχολή Μαγειρικής με άριστα και στη  συνέχεια εργάστηκε σαν μαθητής στην ‘’Γιορτή Μπαξεβάνη’’.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο εστιατόριο 2Mazi, κοντά σε έναν από τους πιο σημαντικούς  Έλληνες Chef, τον Γιάννη Μπαξεβάνη.  Δοκιμάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό, εργάστηκε  ως sous chef στο  James Joyce Irish Pub & Restaurant.

Νιώθοντας την ανάγκη να εξελίξει τον εαυτό του, εργάστηκε  στο βραβευμένο εστιατόριο "Danu at the Brehon" στην Ιρλανδία, όπου πολύ γρήγορα κατάφερε να προαχθεί σε chef de partie.  

Μετά το πέρασμα δύο χρόνων επέστρεψε στην  Ελλάδα και στο πολυβραβευμένο Amanzoe, μαγειρεύοντας για μερικούς από τους πιο  πολυσυζητημένους VIPS του κόσμου. Με την επιστροφή του στην Αθήνα ακολούθησε το  Premiere του Intercontinental  Hotel. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα chef de cuisine, συνέβαλε  ενεργά στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και  στη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο.

Το 2015, ανέλαβε την πρώτη του κουζίνα ως head chef. Ηταν μία εξαιρετική χρονιά στην οποία  απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FNL, καθώς και το Βραβείο  Ελληνικής Κουζίνας.  Την ίδια χρονιά, ψηφίστηκε από το περιοδικό Athens Voice ως μέλος της dream team των νέων Ελλήνων Chef.

Το 2016, η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τα ψάρια και τα  θαλασσινά τον  οδήγησε στις Βρυξέλλες και πιο συγκεκριμένα στο Sea Grill, βραβευμένο με 2  αστέρια Michelin, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του. Από το 2017-2019 ανέλαβε το βραβευμένο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη με μεγάλη επιτυχία που τους χάρισε το βραβείο Ελληνικής κουζίνας και  ένα αστέρι από το FnL guide.

Το Νοέμβριο του 2018, ταξίδεψε στο Όσλο της Νορβηγίας όπου εργάστηκε  ως stagiaire  στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo».

Από την άνοιξη του 2019 ανέλαβε ως  Executive Chef το boutique hotel Astarte Suites στη Σαντορίνη συμβάλλοντας ενεργά στην  ανάδειξή του ως γαστρονομικού προορισμού για το νησί.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner