Πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο, μανιτάρια & λάδι τρούφας Πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο, μανιτάρια & λάδι τρούφας

Πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο, μανιτάρια & λάδι τρούφας

Για 4 μερίδες 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (22 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο

  • 250 γρ. Πλεξούδες MISKO Χρυσή Σειρά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 260 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 35 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 85 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. μαυροδάφνη
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 45 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. δενδρολίβανο
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά  από όλες τις  πλευρές.

 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται  στη συσκευασία.

Αφού το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί, το αφαιρούμε, ρίχνουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί για 4-5 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να επικαλυφθούν καλά με τη σάλτσα, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι τρούφας, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Για τις πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο

  • 250 γρ. Πλεξούδες MISKO Χρυσή Σειρά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 260 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 35 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 85 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. μαυροδάφνη
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 45 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. δενδρολίβανο
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • λάδι τρούφας

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά  από όλες τις  πλευρές.

 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται  στη συσκευασία.

Αφού το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί, το αφαιρούμε, ρίχνουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί για 4-5 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να επικαλυφθούν καλά με τη σάλτσα, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι τρούφας, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner