Σαλάτα από φακές

Σαλάτα από φακές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.3 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα από φακές

200 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη καρέ
3 γρ. κόλιανδρος, φρεσκοτριμμένος
100 γρ. σάλτσα με λεμόνι
400 γρ. φακές, βρασμένες
Ρίγανη, φρέσκια
Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
Αλάτι

Για τη σάλτσα με λεμόνι

100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. χυμός λεμονιού
25 γρ. σάλτσα σόγιας
2 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
25 γρ. χυμός λάιμ  
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα από φακές

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια  φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κόλιανδρο  και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τις γλυκοπατάτες σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα  μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε  και σερβίρουμε μαζί με το χοιρινό.

Για τη σάλτσα με λεμόνι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σαλάτα από φακές

200 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη καρέ
3 γρ. κόλιανδρος, φρεσκοτριμμένος
100 γρ. σάλτσα με λεμόνι
400 γρ. φακές, βρασμένες
Ρίγανη, φρέσκια
Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
Αλάτι

Για τη σάλτσα με λεμόνι

100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. χυμός λεμονιού
25 γρ. σάλτσα σόγιας
2 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
25 γρ. χυμός λάιμ  
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα από φακές

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια  φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κόλιανδρο  και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τις γλυκοπατάτες σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα  μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε  και σερβίρουμε μαζί με το χοιρινό.

Για τη σάλτσα με λεμόνι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner