Κροκέτες πατάτας με τσορίζο και σάλτσα γιαουρτιού

Κροκέτες πατάτας με τσορίζο και σάλτσα γιαουρτιού

ΓΙΑ 30 ΤΜΧ. ΤΩΝ 45 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.3 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση της κροκέτας

  • 450 γρ. πατάτες, ολόκληρες με τη φλούδα
  • 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ και σοτέ
  • 45 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 8 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 15 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας

  • 400 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 200 γρ. panko bread crumbs ή φρυγανιά
  • 300 γρ. ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση της κροκέτας

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα τους όσο είναι ακόμα ζεστές. Αλέθουμε τις πατάτες στον χορτόμυλο και τις βάζουμε σ’ ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πλάθουμε μπαλάκια των 45 γρ. Τοποθετούμε τα μπαλάκια της πατάτας στο ψυγείο για να σφίξουν.

Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με το panko. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα τις βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος τις βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Συνεχίζουμε τη διαδικασία περνώντας και πάλι τις κροκέτες μια ακόμα φορά από το αυγό και το μείγμα του ψωμιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με αργές κινήσεις όλα τα υλικά μαζί. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε μαζί με τις κροκέτες πατάτας.

Για τη γέμιση της κροκέτας

  • 450 γρ. πατάτες, ολόκληρες με τη φλούδα
  • 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ και σοτέ
  • 45 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 8 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 15 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας

  • 400 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 200 γρ. panko bread crumbs ή φρυγανιά
  • 300 γρ. ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για τη γέμιση της κροκέτας

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα τους όσο είναι ακόμα ζεστές. Αλέθουμε τις πατάτες στον χορτόμυλο και τις βάζουμε σ’ ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πλάθουμε μπαλάκια των 45 γρ. Τοποθετούμε τα μπαλάκια της πατάτας στο ψυγείο για να σφίξουν.

Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με το panko. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα τις βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος τις βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Συνεχίζουμε τη διαδικασία περνώντας και πάλι τις κροκέτες μια ακόμα φορά από το αυγό και το μείγμα του ψωμιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με αργές κινήσεις όλα τα υλικά μαζί. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε μαζί με τις κροκέτες πατάτας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner