Αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο Αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο

Αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (44 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 1.2 κιλά αρνί κότσι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο,  σε σκελίδες
  • 100 γρ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 κιλό  ζωμός κοτόπουλου
  • θυμάρι φρέσκο
  • δενδρολίβανο φρέσκο
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα 
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.

Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν.

Επαναφέρουμε το αρνί, προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε με το αρνί.

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 1.2 κιλά αρνί κότσι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο,  σε σκελίδες
  • 100 γρ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 κιλό  ζωμός κοτόπουλου
  • θυμάρι φρέσκο
  • δενδρολίβανο φρέσκο
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα 
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.

Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν.

Επαναφέρουμε το αρνί, προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε με το αρνί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner